Lidt omkring at vælge – og få placeret – trægulv, parketgulv, laminatgulv eller en nem vej med gulvtæpper

I dette indlæg må jer skønne folk igen læse angående, hvordan det går vedr. huset.

Manden og jeg skal om kort tid vælge gulve i det endeløse forehavende med murermesterhuset med at bygge om og renovere vores aldrende hus. Ureflekteret foretrækker vi et trægulv, men vi kom frem til at så må du såvel vælge et halvdyrt parketgulv, det billigere laminatgulv, og hvorvidt jeg og manden eksempelvis foretrækker gulvtæpper ved sengen, så vi kan gå på bare tæer.

Vi får styr på det meste helt forfra med vores husprojekt. Forinden han og jeg var kommet til tanker om gulve, så tænkte vi blot trægulv som jeg og min mand var enige i. Men derefter satte vi os ind i at et styks trægulv er vidst ikke udelukkende er et trægulv. Nej da trægulvet kan købes som laminatgulv, massivt trægulv eller parketgulv. Ej valg alle vegne

Herhjemme lader der til at være enstemning om at parketgulv i sildebensmønster virker temmelig elegant og vidst også dyrt. Men samtidig har parketgulv god holdbarhed og slidstyrke der kan slibes flere gange. Det kan man nok ikke så nemt med laminatgulv, der også kan syne en kende konstrueret. Derimod kan vi lægge et laminatgulv direkte på vores nuværende gulv og denne gulvtype skal ikke have overfladebehandling. Samtidig lader et stk laminatgulv til at være praktisk at pleje. Hmm. Jeg kunne måske spørge om kammeraternes erfaring med parketgulv, laminatgulv, gulvtæpper og trægulv.

Kåre & undertegnede er blevet foreslået at tiltænke et gulv som virker mere industrielt og sammenkoble det med varme gulvtæpper. Det er muligvis ikke specielt formålstjenligt at vælge gulvtæpper, nu jeg og min mand gerne vil have en sød bomuldshund. Man kan dog diskutere at gulvtæpper er blødt og rart i soveværelset. Gulvtæpper og parketgulv eller trægulv kan jo bruges samtidig på den måde.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.