Udbytterig bliver en høreklinik for den gamle, mener jeg

Min far har fået nedsat hørelse, og jeg mener, at han formentlig også har tinnitus. Ørelidelsen tinnitus er en opfattelse af en lyd, som personer kan have i ørerne, trods der ikke kommer lyd ind i ørerne fra dine omgivelser. Far beskriver det som en susen i hans øre. Det har efterhånden varet nogle måneder, og det bliver værre og værre. Jeg synes, det er virkelig svært for mig, da han altid har været det menneske, der har lagt sit øre til, såfremt jeg havde brug for at sige noget, jeg følte. Nu da han ikke har sin gode hørelse længere, men en nedsat hørelse, har vi ikke skvadret ligeså meget med hinanden. Det længes jeg efter.

Jeg gætter på, at den hovedsaglige grund til, at den gamle har nedsat hørelse, er en støjskade, da han var håndværker i sine unge dage og ikke gjorde brug af høreværn. Der antages, at tinnitus er forårsaget af ødelagte hårceller i høresneglen i det indre øre, formentlig også grundet en støjskade. Det får mig til at tænke på, at jeg skal huske min bror, der er guitarist, på, at han skal bruge et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til ørelægen på mandag, der kan lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Denne læge vil nok henvise ham til en høreklinik, som vil lave et omhyggeligt eftersyn af hørelsen. Så vil der blive snakket om, om et høreapparat er løsningen på problemet.

Adskillige divergerende slags høreapparater er der, og hvert enkelt høreapparat bliver justeret, så det passer til ens høreproblem. Mit gæt er, at den gamle skal have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne er bestående af 2 enheder; selve apparatet bag på ens øre og et småt lydrør, som leder lyden hen til en prop i øregangen og ind til trommehinden. De pågældende høreapparater anvendes til vanskelige hørenedsættelser og til mennesker, der skal kunne indstille lyden. Det er ens egen beslutning, om man gerne vil modtage behandling og få høreapparatet omkostningsfrit hos de officielle høreklinikker, eller om man kunne tænke sig understøttelse til at købe høreapparatet ved en blåstemplet privat høreklinik/fra forhandlere, som er i samarbejde med høreklinikker. Ifølge mig er det flot, at det kan fås helt omkostningsfrit ved en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres kunder.

Et støjende job har den gamle som før sagt haft, og det var jo i realiteten en nødvendighed at bruge høreværn, er far et eksempel på, fordi for støjfyldt et arbejdsmiljø nemlig kan give dig en høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at omkring 60 % af personer, som arbejder i et støjende miljø, ikke anvender høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et job som musiker, og jeg tror virkelig, at han ligesom vores far får et høreproblem, på betingelse af at han ikke snarest muligt begynder på at benytte musikerhøreværn, mens han er ude at spille.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>