Uddelegering af rekruttering til et professionelt bureau giver gode resultater

Har rekruttering af nye medarbejdere udviklet sig til en opgave, der opsluger for mange ressourcer for jeres firma? Den optimale løsning kan med stor sandsynlighed være outsourcing af rekruttering af nyt personale til et godt vikar- eller rekrutteringsbureau. På den måde kan HR-folkene i dit firma bruge tiden på medarbejderne alt imedens dit firma med garanti får en ny kollega, som matcher organisationen på det faglige plan såvel som personlighedsmæssigt, når det rette rekrutterings- eller vikarbureau varetager forløbet i forbindelse med jeres rekruttering af nyt personale til virksomheden. Men hvad er det for nogle opgaver, at et rekrutteringsbureau er i stand til at varetage p.v.a. jeres firma ift. rekruttering? Præcis dette spørgsmål vil jeg i det følgende kaste lys over for dig ud fra mine egne erfaringer opbygget gennem adskillige år med arbejde som personaleansvarlig i flere danske virksomheder.

Såfremt en virksomhed outsourcer rekruttering af nye medarbejdere til et professionelt rekrutteringsbureau, vil det til enhver tid være en væsentlig fordel, at bureauets konsulenter får mulighed for at gøre sig bekendt med forventninger og behov ved firmaet samt ved den aspirerende medarbejder. Og så endda allerede før parterne får lejlighed til møde hinanden ved en samtale. Dertil får firmaet en hjælpende hånd med at indkredse en dækkende jobbeskrivelse, før den egentlige rekruttering af den bedste ansøger til jobbet begynder. Derefter indleder rekrutteringsbureauet så selve rekrutteringen. Indledningsvist tjekker konsulenten fra bureauet deres kartotek med henblik på at finde en oplagt kandidat. Ikke sjældent vil det være muligt at finde drømmekandidaten der. Hvis ikke det lykkes, så sørger vikarbureauet for alt i forbindelse med jobopslag og annoncering under rekrutteringen.

I udvælgelsesfasen af rekrutteringsprocessen har virksomheden mulighed for at fortsætte sin normale gang, fordi vikar- eller rekrutteringsbureauet udvælger ca. 3 velegnede ansøgere til den konkrete stilling, der bagefter bliver inviteret til en jobsamtale hos den pågældende virksomhed. Under udvælgelsesfasen bruges forskellige værktøjer for at øge chancerne for at rekrutteringen giver et godt resultat. Disse kan bl.a. være en MASTER personprofilanalyse såvel som relevante tests af færdigheder. Der kan desuden gennemføres en kontrol af referencer ved de enkelte ansøgeres forudgående arbejdspladser. Rekrutteringsforløbet fuldføres i mellemtiden ikke når den potentielle arbejdsgiver får de tre mest kvalificerede ansøgere til et jobinterview. Kontaktpersonen ved bureauet tager tillige hånd om hele opfølgningen efter samtalerne er forbi, og den rette kandidat er udvalgt. Og så kan virksomheden benytte den populære ”Try & Hire” ordning, der giver en enestående mulighed for at starte ansættelsesforholdet, som et vikariat på op til tre måneder med mulighed for efterfølgende fastansættelse uden yderligere omkostninger til rekruttering.

Fordelene ifm. at lade et vikar- eller rekrutteringsbureau stå for jeres rekruttering er med andre ord talrige for lige præcis din virksomhed. Dine kollegaer og dig vil ikke alene få en perfekt ny kollega på alle planer. Dette vil tillige ske med et betydningsløst forbrug af tid og kræfter for jer i firmaet, så I kan anvende ressourcerne på normale arbejdsopgaver i virksomheden i løbet af hele rekrutteringsprocessen. I tilfælde af at din virksomhed er på udkig efter det helt rigtige bureau til at overlade jeres rekrutteringsopgaver til, er det en god idé at vælge bureau ud fra, om det bærer en VICE certificering.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>