Uheldigvis har far dårlig hørelse

Farmand har nedsat hørelse, og jeg tror, at han derudover har lidelsen tinnitus. Lidelsen tinnitus er en opfattelse af en lyd, som du kan have i ørerne, på trods af at der ikke kommer nogen lyd ind i øret fra omverdenen. Den gamle gengiver det som en fløjtelyd i hans øre. Nu har det været der i et stykke tid, og det virker som om, det nok bliver mere og mere slemt. Det er yderst hårdt for mig, for han har nemlig altid været det menneske, som lyttede, hvis jeg havde brug for at sige noget. Fordi han ikke er ejer af en god hørelse mere, tværtimod en nedsat hørelse, har vi ikke plapret så meget med hinanden, og jeg har brug for det.

Anledningen til, at min farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af for meget støj, for han har været tømrer i sine unge dage og anvendte ikke høreværn. Det tror jeg i hvert fald. Der formodes, at tinnitus kommer af ødelagte sanseceller i høresneglen i det indre øre, formentlig også grundet en skade forårsaget af støj. Jeg er faktisk lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, som er trommeslager, at han skal at gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til øre-, næse- og halslægen i morgen, der så må vurdere hans hørelse. Lægen vil nok henvise ham til en høreklinik, der må lave et omhyggeligt eftersyn af hørelsen. Herefter vil der blive vurderet, om et høreapparat vil være løsningen.

Adskillige divergerende høreapparater er der, og hvert enkelt høreapparat bliver justeret, så det passer til høreproblemet. Far skal nok have et høreapparat, der skal sidde bag øret. Høreapparaterne er produceret af to elementer: selve apparatet bag ved ens øre samt en lille lydslange, der vil lede lyden ned til en prop i øregangen og så ind i det, der kaldes trommehinden. De føromtalte høreapparater benyttes til stærke hørenedsættelser samt til mennesker, der skal kunne tilpasse lyden. Det er ens eget valg, om man vil modtage behandling samt få høreapparatet gratis ved de officielle høreklinikker, eller hvorvidt man gerne vil have økonomisk støtte til at købe høreapparatet hos en anerkendt privat høreklinik/fra forhandlere, der er i samarbejde med høreklinikker. Min mening er, at det er flot, at du kan få det helt omkostningsfrit fra en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres kunder.

En larmende arbejdsplads har min farmand som før sagt været på, og i grunden var det en nødvendighed at gøre brug af et høreværn, det er min far et eksempel på, da for meget støj som sagt kan give dig høreskade. Jeg hørte for et stykke tid siden, at cirka 60 % af de mennesker, der har job i et støjende miljø, ikke gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et rockband, og jeg er sikker på, at også han får et høreproblem, hvis han ikke snarest muligt begynder at benytte musikerhøreværn, mens han er ude at give koncert.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>